La escassa cultura financera a Espanya i com afrontar-la

Font de la foto: kikimora.com

La cultura financera és una habilitat essencial que s'ha d'ensenyar als nens des d'una edat primerenca. Malgrat la seva importància, la manca de cultura financera a Espanya continua sent un problema important. Segons un estudi recent, Espanya ocupa el lloc 27 en el rànquing de cultura financera global. Això significa que molts espanyols no tenen coneixements bàsics sobre finances personals i com gestionar el seu diners de manera responsable.

La falta d'educació financera afecta gran part de la població espanyola. Segons un estudi del Banc d'Espanya, només el 35% dels espanyols té coneixements financers bàsics. Aquesta manca d'educació financera pot tenir greus conseqüències a llarg termini, com problemes d'endeutament, falta d'estalvis per a la jubilació i dificultats per prendre decisions financeres informades.

Per abordar aquesta situació, és important que l'educació financera comenci des d'edat primerenca. De fet, segons un estudi de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el 69% dels espanyols creu que l'educació financera hauria de ser una assignatura obligatòria a l'escola. No obstant, en l'actualitat, només el 11% dels col·legis a Espanya ofereixen classes d'educació financera.

En aquest context, Bankidu es presenta com una eina per ensenyar habilitats financeres als nens des d'una edat primerenca. En utilitzar Bankidu, els pares poden ensenyar als seus fills a desenvolupar hàbits financers saludables de manera divertida i interactiva. Els nens poden aprendre a gestionar el seu propi diners virtual, establir objectius financers i treballar per assolir-los. A més, Bankidu permet als pares supervisar les transaccions i les despeses dels seus fills, el que els permet tenir un major control financer i assegurar-se que la seva família estigui gestionant el diners de manera responsable.

És important destacar que els pares tenen un paper crucial en l'educació financera dels seus fills. Els nens sovint aprenen hàbits financers dels seus pares i, per tant, és essencial que els pares també tinguin un bon coneixement de finances personals. Treballant junts per ensenyar habilitats financers bàsiques, pares i fills poden fomentar una cultura financera saludable al llar.

En conclusió, la falta d'educació financera és un problema greu a Espanya. Promoure l'educació financera des d'una edat primerenca és clau per evitar problemes financers a llarg termini. Bankidu pot ser una eina valuosa per ajudar els nens a desenvolupar habilitats financeres saludables de manera divertida i interactiva, i els pares poden desempenyar un paper important en l'educació financera dels seus fills.

Anterior
Anterior

7 tips per ensenyar finances a nens

Siguiente
Siguiente

5 raons per les quals ensenyar habilitats financeres als teus fills des de petits