7 tips per ensenyar finances a nens

Font de la foto: ozkiz.com

Parlar de formació financera amb un nen no ha de ser avorrit ni complicat. Amb les eines i l'enfocament correcte, pots transmetre'ls els coneixements financers que vulguis. Així que, tranquil, t'ensenyem aquests consells per ajudar-te en la tasca:

1.Fes-ho senzill i divertit

Utilitza eines com jocs de taula o aplicacions mòbils interactives, com Bankidu, per ensenyar-los conceptes financers bàsics d'una manera amena i fàcil d'entendre. A més, involucra'ls en les metes financeres de la família perquè vegin com la seva participació és valuosa.

2. Incentiva l'hàbit de l'estalvi

Estableix premis per motivar-los a estalviar i ressaltar la importància de l'estalvi. Per exemple, pots oferir-los una quantitat extra de diners per cada certa quantitat d'estalvi que aconsegueixin acumular en un compte bancari o hucha d'estalvis.

3. Compra'ls llibres financers il·lustrats

A més de les eines digitals, també tenim llibres il·lustrats que, a través dels seus relats, deixen bones ensenyances en referència al valor del diners i de l'estalvi. Com per exemple: "El porquet de Joanet" de Jairo Aníbal Niño, “El dia que Pedro va voler una bicicleta”, de Juan Carlos González Ibargüen i Paola Aguirre.

4. Assigna'ls una paga i ensenya'ls sobre administració dels diners

Estableix una data fixa al mes o a la setmana per donar-los una quantitat de diners. D'aquesta manera serà més fàcil que estableixin un pla d'estalvi. També és bo que els parlis sobre com gestionar la paga, de manera que no la gastin immediatament, sinó poc a poc.

5. Ensenyar-los a comparar preus i buscar ofertes.

És important ensenyar als nens la importància de comparar preus i buscar ofertes abans de realitzar una compra. Això els ajudarà a prendre decisions informades i a estalviar diners en el procés. Pots fer això en anar de compres junts o ensenyant-los a buscar en línia les millors ofertes per al que necessitin.

6. Predicar amb l'exemple

Sense dubte alguna, la millor forma d'ensenyar és donant l'exemple. Mantén les teves finances personals al dia i mostra'ls com tu també estalvies i et preocupes per administrar els teus ingressos i despeses.

7. Obre una compte Bankidu

Ajuda als teus fills a obrir una compte virtual Bankidu perquè puguin dipositar la seva paga i aprendre a estalviar de manera segura. D'aquesta manera, també podran veure com creix el seu diners amb el temps.

Una de les desavantatges de tenir bitllets a mà, és que els nens poden fer-ne ús de forma més ràpida i impulsiva. En canvi, el fet de tenir un compte Bankidu, no els permet accedir-hi de forma directa, per la qual cosa es pensaran una mica més abans de gastar-ne.

Això sí, adapta cada un d'aquests consells a l'edat del teu fill. No és el mateix la comprensió que pugui tenir un nen de 3 anys que un de 7.

Anterior
Anterior

5 consells pràctics per parlar amb els teus fills sobre diners

Siguiente
Siguiente

La escassa cultura financera a Espanya i com afrontar-la